Joana Ortega revela que ERC va demanar el seu cap

Oriol Junqueras no ha volgut desmentir-ho ni confirmar-ho i s'ha limitat a fer una crida a treballar pel referèndum del setembre de l'any que ve

RedacccióActualitzat

Joana Ortega, exvicepresidenta del govern, va revelar que Esquerra Republicana havia demanat la seva dimissió abans del 9-N perquè no confiaven que ella pogués tirar endavant la consulta.

Ho va explicar, en una conversa amb Toni Clapés, al programa "Fora de sèrie", de TV3.

"A mi em van demanar el cap. Me'l va demanar Esquerra. En el moment del procés, en una de les reunions. Se'ls va oferir que es posessin al capdavant. Segurament, el fet de ser jo d'Unió m'estereotipava i pensaven que no seria capaç de tirar endavant el procés. Per tant, sí que és veritat que en moments delicats hi ha hagut conflictes."

Oriol Junqueras no ha volgut desmentir-ho ni confirmar-ho. S'ha limitat a fer una crida a treballar pel referèndum del setembre de l'any que ve.

Al programa, Joana Ortega va deixar clar que no participarà en cap nou projecte polític que s'emprengui des d'Unió

Sobre la possibilitat de ser inhabilitada per prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional, Ortega va dir que espera que això no passi, perquè se l'estaria privant del seu desig de tornar a ser elegida càrrec públic. En aquest sentit, va explicar que li "faria molta il·lusió" ser alcaldessa de Barcelona i acabar la seva carrera en el mateix lloc on va començar, l'Ajuntament de Barcelona.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut