Barcelona

Joana Ortega i Josep Maria Pelegrí continuaran en el nou govern d'Artur Mas

Segons ha pogut saber TV3 de fonts de CiU, Joana Ortega i Josep Maria Pelegrí seguiran al nou executiu. Hi haurà un tercer conseller d'Unió Democràtica, que podria ser l'exconseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler o Santi Vila, alcalde de Figueres. S'apunta a fusions de carteres i possibles canvis de titulars a Empresa i Benestar, a part de Territori i Sostenibilitat.

Redacció/ TV3Actualitzat
El president de la Generalitat ha passat bona part de la diada de Sant Esteve tancat al Palau de la Generalitat per ultimar la llista de noms del nou Consell de Govern. Mas ha entrat al Palau al voltant de dos quarts de dotze del migdia i al llarg de la tarda s'hauria posat en contacte amb tots els membres que formaran el nou executiu. Però, fidel al seu compromís, ell i els seus col·laboradors més pròxims mantenen un gran hermetisme i l'únic detall que ha transcendit és que el govern pretén ser continuista. La intenció de Mas és firmar dijous al matí els nomenaments, fer la presa de possessió a les cinc de la tarda i, després, la primera reunió del nou govern.

Fonts de Convergència i Unió han assegurat a TV3 que tant Joana Ortega com Josep Maria Pelegrí continuaran en el govern, i que seguiran ocupant la vicepresidència i la conselleria d'Agricultura, respectivament. Unió Democràtica tindria també un tercer conseller. Entre alguns noms que sonen hi ha el del diputat d'Unió i exconseller de Medi Ambient Ramon Espadaler. Una altra possible cara nova al nou govern podria ser Santi Vila, alcalde de Figueres.

També es dóna per fet que repetiran en el càrrec consellers que han hagut d'aplicar polítiques de forta austeritat, com Andreu Mas-Colell, a Economia; Boi Ruiz, a Salut, i Irene Rigau, a Ensenyament.

Les conselleries que podrien canviar de titular serien les d'Interior, la d'Empresa i Ocupació i la de Justícia. On segur que hi haurà nou conseller és a Territori i Sostenibilitat, després que Lluís Recoder ha demanat deixar el govern. Tampoc està assegurada la continuïtat a Benestar i Família de Josep Lluís Cleries, un dels consellers que Esquerra recorda com un dels més durs amb la gestió de la llavors consellera republicana Carme Capdevila.

En un comunicat, Josep Antoni Duran i Lleida ha qualificat de "rumors" tot el que s'està dient sobre la composició del nou govern, i ha reiterat que, més enllà de consultar l'opinió dels partits, és el president qui fa el govern. La certesa, segons va dir Mas a algun conseller, arribarà amb els canelons de Sant Esteve.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut