Madrid

Joan Rosell mira de sumar suports per aconseguir la presidència de la CEOE

A Joan Rosell li ha sortit un contrincant per optar a la presidència de la patronal espanyola CEOE. Es tracta de Jesús Banegas, actual president de l'Associació d'Empreses d'Electrònica, Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions d'Espanya. Segons fonts de la CEOE, la candidatura de Rosell ja ha estat formalment presentada mentre que la de Banegas s'està tramitant. I en principi no serà l'única. S'espera que n'hi hagi més, com la del cap de la patronal andalusa, Santiago Herrero. El termini de presentació s'acaba el 14 de desembre i set dies després, el 21, se celebraran les eleccions.

Actualitzat
La patronal catalana Foment del Treball confia que la candidatura de Joan Rosell a la presidència de la Patronal espanyola aconseguirà prou suport per ser l'escollida. L'equip de Rosell ja ha començat a buscar suport entre les diferents organitzacions empresarials de l'Estat, reunides aquest dimarts a Madrid.

La decisió de Joan Rosell de fer pública la seva candidatura ha agafat desprevingut Santiago Herrero. El president de la patronal andalusa també té la intenció de presentar-s'hi, però Rosell no només se li ha avançat, sinó que a més l'ha convidat a unir-se al seu projecte.

En qualsevol cas, el món empresarial celebra el relleu de Gerardo Díaz Ferrán al capdavant de la CEOE. "Qualsevol canvi serà per millorar", apuntava el nou president de l'Institut de l'Empresa Familiar, el també català Isak Andic. El fundador de Mango dóna suport a Rosell a l'espera de conèixer el seu programa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut