Barcelona

"ITV" obligatòria per als edificis de més de 45 anys abans que acabi el 2012

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha dit que uns 160.000 immobles d'habitatges de més de 45 anys hauran de passar la inspecció tècnica d'edificis obligatòriament abans que s'acabi el 2012. El cost de la revisió per als propietaris serà d'entre 50 i 60 euros per vivenda.

Actualitzat
Uns 160.000 edificis d'habitatges de més de 45 anys hauran de passar la inspecció tècnica d'edificis abans que acabi el 2012. Els propietaris estan obligats a fer-ne la revisió per mantenir-los en bones condicions i evitar situacions de risc.

Arquitectes, aparelladors i administradors de finques treballaran junts per tirar-ho endavant, segons el conveni de col·laboració que han firmat amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

Com es farà?

El tècnic farà un informe de l'edifici, que enviarà a la Generalitat i que inclourà, si cal, les deficiències detectades -de molt greus a lleus- i el termini per corregir-les. Els col·legis professionals comprovaran que es compleixi correctament el decret, perquè el govern emeti el certificat d'aptitud que necessita cada edifici.

La revisió pot costar, com a referència, entre 50 i 60 euros per habitatge. També serà una oportunitat laboral per a arquitectes i aparelladors.
Anar al contingut