Eurocopa

Itàlia queda contra les cordes després de no passar de l'empat davant Romania (1-1)

Itàlia s'ha complicat la seva continuïtat a l'Eurocopa després d'empatar contra Romania (1-1), en partit corresponent al Grup C. A l'estadi Letzigrund de Zuric, tant italians com romanesos han ofert un matx farcit d'ocasions i en què qualsevol dels dos s'hauria pogut endur el triomf. Romania s'ha avançat gràcies a Mutu, que ha aprofitat un regal de Zambrotta, però els "azzurri" han igualat amb una diana de Panucci. Encara podria haver estat pitjor per als de Donadoni, ja que Buffon ha aturat un penal a Mutu, a només 10 minuts per al final.

Amb moltes novetats en l'onze inicial i amb l'obligació de guanyar a Romania per no dir pràcticament adéu a la competició, el conjunt de Donadoni ha sortit des de l'inici amb el ganivet entre les dents. Els romanesos, per la seva banda, tampoc s'han arronsat i això ha permès veure una intensa primera part amb clares ocasions per a tots dos equips. Del Piero, en el minut 9, ha donat el primer avís amb una rematada de cap. La rèplica ha arribat sis minuts després, quan el "viola" Mutu ha fet intervenir Buffon. En el minut 20, Romania s'hauria pogut avançar, després que una falta, treta per Chivu i que ha desviat Panucci, s'estavellés al pal. A partir d'aquest moment, els "azzurri" han apretat l'accelerador i Luca Toni, que continua sense estar fi, no ha sabut materialitzar un parell d'oportunitats amb tot a favor. I la que ha endollat a punt d'arribar al descans, l'àrbitre l'ha anul·lat per fora de joc.

Dos minuts bojos

Als deu minuts de la represa, l'enfrontament encara s'ha animat més. L'exblaugrana Zambrotta comet una greu errada en la cessió cap a Buffon i Mutu, molt oportú, aprofita el regal. La sort per als de Donadoni és que han empatat dos minuts més tard. Panucci ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa després d'una badada de la defensa romanesa. En la recta final del matx i amb l'aigua al coll, els italians ho han intentat a la desesperada, com només saben fer ells. La fortuna sembla que no els acompanyava, sobretot després del clar penal de Panucci sobre Mutu en el minut 80. Per desgràcia del jugador de la Fiorentina, un enorme Buffon ha aturat la pena màxima i ha mantingut amb vida la "squadra azzurra".