Un veterinari mostra les ferides del gat (Ipcena)
Un veterinari mostra les ferides del gat (Ipcena)
Borges Blanques

Ipcena denuncia un mosso perquè va disparar a un gat amb una arma de perdigons

La propietària del gat, que també ha denunciat els fets, assegura que va veure com l'agent disparava des del balcó al seu pati

RedaccióActualitzat

El grup ecologista Ipcena ha denunciat un mosso d'esquadra, veí de les Borges Blanques, per haver disparat presumptament amb una arma de perdigons a un gat, que va caure ferit.

La propietària del gat, que també ha denunciat els fets, assegura que va veure com l'agent disparava des del balcó al seu pati, on hi havia l'animal i la besnéta, de 8 anys.

Els ecologistes demanen al Departament d'Interior que l'aparti del cos. Joan Vázquez, portaveu d'Ipcena, assegura que no hauria de formar part del cos de seguretat, ja que és capaç de disparar en una zona residencial.

"Una persona que és capaç de disparar una arma en ple nucli urbà i que infringeix la llei no és apta per exercir d'agent de l'autoritat."

Vázquez també ha assegurat que al setembre presentaran una denúncia administrativa davant del Departament de Territori i Sostenibilitat i una altra denúncia al jutjat de guàrdia de Lleida, amb el suport de protectores i altres organitzacions animalistes del territori.

La propietària del gat, Maria Carme Lacasa, assegura que no és el primer cop que ho fa. En els darrers dos anys han mort 10 gats enverinats o per trets, i sospita de l'agent. Totes les altres denúncies no van prosperar per falta de proves, però en aquest cas s'ha pogut adjuntar l'informe del veterinari on consta que el gat tenia tres perdigons en diferents parts del cos.

Segons els denunciants, l'home ha infringit l'article 337 del Codi Penal contra el maltractament d'animals i també la llei catalana 2\/2008 de protecció dels animals.

Anar al contingut