L'aplicació clínica d'aquests descobriment no es preveu per abans de 10 anys.
L'aplicació clínica d'aquests descobriment no es preveu per abans de 10 anys.
Barcelona

Investigadors catalans troben el mecanisme que accelera el desenvolupament dels tumors

Científics de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona han trobat una proteïna que afecta el comportament de les cèl·lules i que incidiria tant en l'evolució dels tumors com en l'aparició de metàstasi. Aquest descobriment permetrà fer medicaments que no ataquin les cèl·lules sanes i evitar els efectes secundaris de la quimioteràpia.

RedaccióActualitzat
Un grup d'investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona ha descobert el mecanisme que accelera el desenvolupament dels tumors. La causant és una proteïna, que incideix en el comportament anòmal de les cèl·lules, que comencen a créixer descontroladament i actuen com a embrionàries.

Aquest descobriment permetria atacar amb nous medicaments elements no necessaris per a les cèl·lules sanes, la qual cosa evitaria els efectes secundaris de l'actual quimioteràpia.

Segons Raúl Méndez, un dels científics que han participat a la investigació, el mecanisme que han descobert incideix tant en l'evolució dels tumors com en l'aparició de metàstasis. És a dir, un compost que ataqués aquest mecanisme d'acceleració cel·lular faria remetre el càncer i evitaria la metàstasi sense afectar les cèl·lules sanes. Un dels assajos s'ha fet amb el càncer de pàncrees.

L'Institut de Recerca Biomèdica ha obert diferents línies de col·laboració per aconseguir un nou compost contra el càncer basat en aquest descobriment. Tot i això, l'aplicació clínica d'aquests nous medicaments no es preveu per abans de 10 anys.
Anar al contingut