Barcelona

Internet guanya terreny a la televisió encara que un 60% dels adolescents catalans tenen el seu propi aparell

Un 60% dels adolescents catalans, d'entre 12 i 16 anys, tenen televisor propi i veuen tot el que volen el temps que volen. De fet veuen la televisió 20 hores setmanals de mitjana, tot i que afirmen que prefereixen altres activitats i la miren perquè "no saben què fer". Potser per això està perdent terreny davant de l'ordinador i sobretot d'internet. Pel que fa a continguts prefereixen les telesèries amb joves, els esports i l'humor al cor o als informatius. Aquestes són les conclusions d'un estudi encarregat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya amb col·laboració amb la Universitat de Girona.

Actualitzat
Els adolescents catalans, abans que veure la televisió, prefereixen estar amb els amics, connectar-se a l'ordinador o fer esports, entre altres activitats. L'estudi posa en relleu que la televisió és una forma de diversió per als joves.

Entre els continguts televisius preferits dels adolescents se citen les telesèries amb actors joves, els esports i els programes d'humor. Entre els menys interessants per a aquest sector d'edat destaquen els programes del cor. Tampoc miren gaire sovint els informatius.

El treball s'ha fet a partir d'una enquesta entre mes de cinc mil estudiants d'ESO, de centres públics i privats de Catalunya.
Anar al contingut