Barcelona

Instituts exclosos del Batxillerat nocturn repten la Generalitat i obren la inscripció

La vintena d'IES que s'han quedat sense Batxillerat nocturn repten la Generalitat i, aquest dimarts, han obert les preinscripcions per al curs que ve. Segons fonts sindicals, les direccions d'aquest centres volen pressionar la Generalitat perquè es faci enrere en la seva desició de suprimir el Batxillerat nocturn en 20 dels 46 centres que l'imparteixen. La mesura d'oposar-se a l'ordre del Departament d'Educació es va prendre dijous passat en una assembla en què també es va votar a favor de seguir amb les mobilitzacions previstes, com la vaga d'aquest dimecres.

Actualitzat

Uns 500 professors del Batxillerat nocturn estan cridats a la vaga d'aquest dimecres i a la concentració convocada per la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en protesta per la reducció d'aquests estudis.

D'aquesta manera, els sindicats d'educació pretenen pressionar la Generalitat perquè canviï la seva política repecte al Batxillerat nocturn, que consideren "economicista i perjudicia aquells estudiants amb més dificultats". Fonts sindicals consideren que l'objectiu final del departament és eliminar completament el Batxillerat presencial de nit, i que la reducció per al curs vinent n'és el primer pas.

Els sindicalistes han demanat la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, per considerar-lo "el cavall de Troia de la privatització", i han recordat que el mateix president José Montilla va ser un alumne de Batxillerat nocturn en un institut de Cornellà.

Anar al contingut