El foc ha afectat uns 2.500 metres quadrats dels 8.000 que té el recinte
El foc ha afectat uns 2.500 metres quadrats dels 8.000 que té el recinte
Sant Feliu de Llobregat

Un incendi destrueix una planta de reciclatge a Sant Feliu de Llobregat

Emergències recomana que les persones vulnerables evitin activitats a l'exterior a Sant Feliu i els municipis de l'entorn

RedaccióActualitzat

L'incendi a la deixalleria de Sant Feliu de Llobregat que va començar la matinada de dimecres encara dona feina als Bombers de la Generalitat. Tot i que a la tarda ja estava controlat, tretze dotacions dels bombers han continuat treballant durant tota la nit a les feines d'extinció. Caldran més dies per apagar del tot les restes compactes de les deixalles.

Aquest matí, cinc dotacions continuen remullant les naus cremades.

 

 

 

Contaminació a causa del foc

L'incendi ha afectat les naus industrials d'una empresa de recuperació de cartró i plàstics de Sant Feliu de Llobregat. No hi ha ferits ni desallotjats, ja que el polígon està allunyat del nucli urbà. Hi han participat una quinzena de dotacions dels Bombers.

El fum i la pudor de cremat s'han fet notar en una àmplia zona del Baix Llobregat i ha arribat a Barcelona. De fet, s'ha recomanat que les persones vulnerables no surtin fora de casa seva. Això afecta l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Esplugues.

 

 

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a dos quarts de quatre de la matinada i les flames han afectat totalment algunes de les naus dels magatzems, uns 2.500 metres quadrats dels 8.000 que té el recinte, situats al polígon Multindus del municipi. L'incendi s'ha estès ràpidament per l'acumulació de cartró i plàstics d'aquesta empresa de reciclatge. Els Bombers treballen per evitar que el foc es propagui a una nau del costat.

 

 

El cap de guàrdia dels Bombers, Joaquim Bohigues,ha explicat que treuen les restes cremant a l'exterior i amb màquina pròpia de l'empresa les remouen i les transporten a un descampat facilitat per l'ajuntament per acabar d'extingir-les, ja que a la nau no hi ha espai físic per fer aquestes tasques. Crema un material derivat del plàstic i el paper, com la cel·lulosa, i que està present en molta quantitat.

 

 

El fum no és tòxic. L'Agència de Residus informa que "les persones sensibles prenguin precaucions. També hem avisat les escoles". L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat manté "contacte permanent" amb els centres educatius, especialment els que es troben prop de l'incendi, i ha recomanat que les activitats continuïn dins de les escoles. De moment, però, no consta cap persona afectada pel fum.

D'altra banda, aquesta matinada també s'ha declarat un incendi en un habitatge de Rubí, al Vallès Occidental. Tres persones han quedat ferides lleus per inhalació de fum. Dues dotacions dels Bombers han treballat en les feines d'extinció del foc, que ha començat a la cuina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut