Sarkozy abandonant les dependències policials de Nanterre, als afores de París (Reuters)
Sarkozy abandonant les dependències policials de Nanterre, als afores de París (Reuters)
París

Imputen Sarkozy per finançar la campanya del 2007 amb diners del règim de Gaddafi

L'expresident francès ha quedat en llibertat, però sota control judicial, després d'haver declarat durant més de 25 hores

RedaccióActualitzat

Nicolas Sarkozy ha estat imputat pel finançament il·legal de la campanya electoral del 2007, amb diners de l'exlíder libi Gaddafi. Una campanya que el va portar a l'Elisi. Després de declarar durant més de 25 hores davant la policia, els jutges han decidit inculpar també l'expresident francès per corrupció passiva i ocultació de fons públics de Líbia. L'expresident ha quedat en llibertat, però sota control judicial, i ha tornat a casa seva com la nit passada, tot i estar sota custòdia de la policia.

Aquesta és la segona imputació de Sarkozy per la justícia francesa, que ja el va inculpar en un cas de corrupció.

 

 

L'antic mandatari va ser interrogat aquest dimarts durant tot el dia, a la nit va marxar a casa a dormir i aquest matí a primera hora ha tornat a comparèixer davant la policia anticorrupció a Nanterre, als afores de París. Aquest vespre l'han imputat finalment per finançar de manera il·legal la campanya per a les eleccions de fa 11 anys.

La investigació judicial parteix d'un document libi, que va publicar "Médiapart" el maig del 2012, que mostrava que l'excap d'estat francès havia rebut diners de Moammar al-Gaddafi. L'empresari intermediari Ziad Takieddine va afirmar que va portar 5 milions d'euros en efectiu entre finals del 2006 i principis del 2007 de Trípoli a París que va entregar a Claude Géant i a Nicolas Sarkozy, quan era ministre de l'Interior.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut