Barcelona

Iceta diu que la proposta sobre indults va ser "prematura i aquí ha de quedar"

El candidat del PSC afirma que prefereix equivocar-se "per trobar la reconciliació" que "encertar tenint ferides obertes"

RedaccióActualitzat

El candidat del PSC per al 21D, Miquel Iceta, qualifica ara de "prematura" la seva proposta de demanar indults per als polítics independentistes si són condemnats:

"Sens dubte, es tracta d'una proposta prematura i aquí ha de quedar això".

Amb tot, Iceta assegura que es compromet a "emprendre totes les iniciatives que afavoreixin la reconciliació entre catalans", un camí que prefereix encara que s'equivoqui:

 "Prefereixo equivocar-me trobant la reconciliació que encertar-la mantenint les ferides obertes".

Iceta ho ha dit en un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum i com a resposta a la pregunta si és coherent defensar l'article 155 de la Constitució i, alhora, advocar per indults en cas de condemna.

Aquest dimecres el PSOE ja s'havia desmarcat de la posició manifestada per Iceta. La número dos del partit, Adriana Lastra, va subratllar que el seu partit "respectava" les seves paraules però que les havia pronunciat en el context de "campanya electoral". 

El líder del PSC ha recordat que han hagut de donar suport al 155 "per desgràcia" perquè no era l'opció desitjada pels socialistes, que, diu, s'han deixat la pell per evitar una proclamació de la independència i la posterior suspensió de l'autonomia.

El líder del PSC ha assenyalat també que en l'actual situació sort en tenen els catalans de tenir Rajoy i no Aznar com a president a Espanya: "Sort que tenim Rajoy i no Aznar. Sort que tenim Rajoy i no altres dirigents del PP que no vull anomenar per respecte i educació".

La Generalitat, seu de la conferència de presidents

Iceta ha anunciat que si guanya les eleccions trucarà a Rajoy i li oferirà el Palau de la Generalitat perquè sigui la propera seu de la conferència de presidents autonòmics "prèvia a les reunions que el Consell de Política Fiscal i Financera ha de tenir per reformar el sistema de finançament".

El candidat vol que Catalunya "torni a estirar el carro en aquest tema, com ha fet sempre".

També ha assegurat que si és president es donarà com a màxim dos anys per arribar a acords amb el govern espanyol perquè vol demostrar que la millor via és la del diàleg i no la unilateral.

 


 

ARXIVAT A:
Article 155PSCEleccions 21DProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut