Barcelona

Iceta creu que el nou govern haurà d'acabar reconeixent que la independència no és possible

Iceta veu molt difícil que els socialistes donin suport a uns nous pressupostos per a aquest any

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegura que el nou govern que presideix Carles Puigdemont haurà d'acabar reconeixent que la independència no és possible.

En l'entrevista del diumenge del canal 3/24, Iceta assegura que s'està fent una política de gestos amb l'única intenció de guanyar temps abans d'haver de reconèixer que la independència no es podrà assolir.

"Una independència unilateral per la via de la il·legalitat no és possible i en algun moment algú ho haurà de reconèixer. Estem sempre en una espècie de 'guanyar temps'."

Iceta defineix la independència com un placebo:

"És com una espècie de placebo. Com que el que volem fer no ho podem fer, però tampoc som capaços de reconèixer-ho, anem fent coses que ho semblin."

Per tot plegat, Iceta ha justificat la negativa del PSC a una comissió parlamentària que estudiï el procés de redacció d'una constitució catalana que després s'hauria de sotmetre a votació en un referèndum. També veu molt difícil que els socialistes donin suport a uns nous pressupostos per a aquest any.

"Si són uns pressupostos guiats per la idea de la desconnexió, no podrem donar-hi suport; si són uns pressupostos per encarar els problemes del país i de la gent, doncs sí."

Sigui com sigui, el primer secretari del PSC veu "molt difícil fer uns nous pressupostos sense un nou finançament". Argumenta que "el marge és molt petit", però admet que per negociar un nou sistema de finançament cal "un nou govern d'Espanya i no posar la independència al davant".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut