Barcelona

Homs considera una "estafa" l'actitud del PP i el PSOE amb el TC

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha descrit d'"estafa" i d'"espectacle" l'actitud que mantenen el PSOE i el PP amb referència a la renovació dels magistrats amb el mandat caducat del Tribunal Constitucional. Homs ha demanat als dos partits majoritaris que "assumeixin les seves responsabilitats" i facin tot el possible per retornar el prestigi a aquest òrgan.

Actualitzat
"No es cansen de donar-nos lliçons de què és constitucional i què no ho és, i sota aquesta empara ens regategen tot allò que afecta els interessos de Catalunya", ha denunciat Homs, que ha acusat PSOE i PP de "xiular" per "interessos purament partidaris" quan "toca fer allò que la Constitució estableix".

Des de la Generalitat "fem un judici molt sever d'aquesta actitud tan partidista i tan cínica" de PSOE i PP, que "contribueix al desprestigi més absolut d'aquesta institució".

"El tripijoc partidari sobre càlculs de composicions del TC" que estan protagonitzant aquests partits "és més que lamentable" i "és profundament demolidor per a un sistema institucional i un estat de dret i democràtic", ha assegurat Francesc Homs, que ha afegit: "Això és una estafa".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut