Imatge exterior de la casa de Pedralbes propietat dels ducs de Palma
Imatge exterior de la casa de Pedralbes propietat dels ducs de Palma
Palma

Hisenda no cobrarà un 3% de la venda del "palauet" de Pedralbes com reclamava

El jutge Castro rebutja la petició que feia l'Agència Tributària perquè el comprador no és resident a Espanya

Actualitzat

El titular del jutjat d'instrucció 3 de Palma, José Castro, ha rebutjat incloure com a condició per a la venda de la casa de Pedralbes, propietat dels ducs de Palma, el cobrament per part de l'Agència Tributària (AEAT) d'un 3% dels fons que el matrimoni obtingui amb l'operació immobiliària, retenció que Hisenda reclama per ser el comprador no resident d'Espanya.

Mitjançant una ordre dictada aquest divendres, Castro assevera que l'Advocacia de l'Estat, que exerceix l'acusació particular en el "cas Nóos" en representació de l'AEAT, ha disposat de "sobrades oportunitats, algunes de dubtós encaix processal", per plantejar la retenció i que no ho ha fet fins després que es fixessin els condicionants per a la venda, "cosa que fa que aquest jutjat es vegi abocat a denegar" la petició, apunta la sentència.

L'ús que han de tenir els diners derivats de la venda del "palauet" de Pedralbes ha donat lloc a diverses reclamacions. Castro ha defensat sempre que l'operació ha de servir per satisfer les fiances de 2,3 milions d'euros que va imposar als ducs pel "cas Nóos". De fet, la meitat de la propietat està embargada pel jutge per la primera fiança imposada a Urdangarin. Per això, quan el marit de la infanta va demanar destinar els diners a eixugar un deute que té amb Hisenda de més de 200.000 euros, Castro va denegar-l'hi perquè no té relació amb el cas i considera que no és prioritari.

Anar al contingut