Imatges inèdites del fons submarí de l'Antàrtida
Imatges inèdites del fons submarí de l'Antàrtida

Imatges inèdites de l'Antàrtida: hi ha molta vida marina

Greenpeace ha fet públiques unes imatges inèdites del fons submarí d'una part de l'Antàrtida mai explorada fins ara: coralls, esponges, estrelles de mar i també peixos

Actualitzat

Greenpeace ha fet públiques unes imatges inèdites del fons submarí d'una part de l'Antàrtida mai explorada fins ara. En contra del que es podia esperar, mostren molta vida, i molt diversa.

Els expedicionaris han pogut gravar imatges de coralls, esponges, estrelles de mar i també peixos.

Un biolèg marí de Greenpeace que va dirigir el submarí, John Hocevar, n'ha explicat l'experiència:

"La nostra primera immersió a l'oceà Antàrtic va ser increïble. No sabíem què hi trobaríem i hi hem vist molta vida, i molt diversa. Hi havia moltes espècies d'esponges, coralls, una gran varietat d'estrelles de mar i altres espècies relacionades. És increïble com tot el fons està cobert de vida. Realment no m'ho esperava. Espero que el treball que estem fent aquí mostri exactament per què necessitem protegir aquest preciós ecosistema."

Ara bé, hi ha indicacions d'un "ecosistema marí vulnerable" i "d'una forta evidència de la necessitat d'un santuari de l'oceà Antàrtic per protegir les espècies com balenes i pingüins". Així ho ha explicat la doctora Susanne Lockhart:

"Aquesta és només una etapa inicial de la tasca d'investigació que hi estem fent, però en les imatges que hem gravat hi ha indicis clars de l'existència d'un ecosistema marí vulnerable."

 

L'organització ecologista es quedarà tres mesos a la zona per recollir mostres dels organismes que hi viuen. Hi serà fins a l'abril.

 

 

L'objectiu final és obtenir prou informació per demanar la creació d'una àrea protegida de gairebé dos milions de quilòmetres quadrats, que seria l'àrea protegida més gran del món. És una proposta sorgida de la Unió Europea, que pretén que es discuteixi l'octubre que ve a la Comissió Internacional de l'Oceà Antàrtic.

Anar al contingut