Barcelona

Hereu esgotarà totes les vies perquè ERC doni suport a la nova gossera

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, està disposat a anar a totes per poder tirar endavant el projecte que preveu la construcció d'una gossera al parc de l'Oreneta de Barcelona. Les negociacions es comencen a fer contra rellotge perquè l'equip del govern municipal vol que el projecte es voti en el ple de final de mes. La clau la té ERC, que és l'objecte de desig del PSC i ICV-EUiA, els dos partits que governen a la capital catalana. Els republicans ara per ara no veuen amb bons ulls el pla per les contradiccions que diuen que han detectat en la seva tramitació.

Actualitzat
Les negociacions es preveuen complexes. I és que l'equip de govern ha desestimat una darrera l'altra totes les propostes alternatives que l'oposició ha posat sobre la taula.

La tinent d'alcalde, Imma Mayol, ha assegurat, responent a algunes reclamacions, que l'Ajuntament "garantirà" que la gossera "no generarà problemes a l'entorn". A més, es faran "alguns retocs de tipus constructiu que puguin ajudar a garantir millor encara la connectivitat amb Collserola, que era una preocupació que s'havia expressat". Mayol ha dit que estan "treballant molt especialment amb ERC per tal d'assolir un acord".

La decisió sobre la gossera pot coincidir amb l'acord imminent per crear el Parc Natural de Collserola, tot i que des de l'equip de govern municipal s'insisteix que la ubicació de la gossera queda fora dels límits de protecció.
Anar al contingut