Barcelona

Hereu carrega contra PP i CiU mentre la resta d'alcaldables fan promeses sobre immigració, habitatge i sanitat

Els alcaldables per la ciutat de Barcelona ja han començat a carregar els uns contra els altres. És el cas del candidat socialista, Jordi Hereu, qui ha titllat de "desesperats" convergents i populars per prometre o dir "tonteries". Hereu ha respost així a les acusacions de Mas, qui ha acusat el tripartit de permetre que Catalunya s'hagi convertit en un "camp de proves del terrorisme islamista", i al candidat del PP a l'alcaldia, Alberto Fernández Díaz, per prometre "obturacions gratuïtes" als barcelonins. PP, ICV-EUiA-EPM, CiU i C's han coincidit en la recerca del vot de la immigració. Representants de PP, CiU i Ciutadans - Partit de la Ciutadania (C's) han coincidit en un acte organitzat per la Llar de Castella i Lleó de Barcelona.

Actualitzat

L'alcaldable del PSC per Barcelona, Jordi Hereu, veu ja una "certa inflexió" en el to de les declaracions d'alguns "adversaris" polítics, com el líder de CiU, Artur Mas, fet que demostra que "hi ha algú molt desesperat" per arribar a dir segons quines "tonteries" sobre seguretat o sanitat. El candidat socialista, davant les prop de 300 persones que han assistit a un dinar popular al barri de les Corts, contestava així al president de CiU, Artur Mas, qui ha acusat el tripartit de permetre que Catalunya s'hagi convertit en un "camp de proves del terrorisme islamista", i al candidat del PP a l'alcaldia, Alberto Fernández Díaz, per prometre "obturacions gratuïtes" als barcelonins. Per Hereu, si aquest tipus de declaracions i propostes electorals es realitzen en el tercer dia de campanya significa que el PSC va pel bon camí i "que malament, el que es diu malament, no anem", ha ironitzat. Per acabar, Hereu ha volgut tranquil·litzar els veïns en assegurar que la reforma dels terrenys del Barça serà respectuosa amb els barris de l'entorn.

El candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat les seves propostes sobre família davant d'unes 200 persones a la plaça Eivissa, del districte d'Horta-Guinardó. Trias ha promès una xarxa municipal de guarderies basada a negociar concerts educatius amb les guarderies privades que ja existeixen a la ciutat, en comptes de basar-se a crear només places públiques. També s'ha compromès a crear una regidoria de família i conciliació si és escollit alcalde. L'alcaldable considera també necessari que el nombre de membres d'una família sigui un criteri preferent a l'hora d'optar a un pis de protecció, i ha assegurat la construcció d'habitatge públic de dimensions més grans per a famílies nombroses o amb persones al seu càrrec. 

Alberto Fernández Díaz s'ha compromès a crear 17 nous CAP i a ampliar-ne 15, així com a reduir les llistes d'espera. Una mesura que s'emmarca dins del programa sanitari presentat pels populars per tal d'aconseguir una sanitat "més propera i humana". L'alcaldable del PP, acompanyat de la número 2 i del número 3 de la llista, han denunciat davant les antigues cotxeres de l'avinguda de Borbó els incompliments del govern municipal, respecte als equipaments sanitaris que s'hi han de construir. El candidat del PP també ha acudit a la cita que organitzava la Llar de Castella i Lleó de Barcelona, on ha aprofitat per atraure el vot de la immigració provinent d'aquesta comunitat autònoma, un dels feus electorals del PP a nivell estatal.

El candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, proposa fer públiques les ofertes dels mercats. Proposa deu mesures. Una fa referència a l'alimentació i és que cada quinze dies s'expliqui quines són les millors ofertes per tal que hi hagi uns preus de referència. Al Mercat de Sant Antoni, Jordi Portabella ha buscat un cromo que li faltava per completar un àlbum d'història de Catalunya de l'any 1936 que li va regalar el seu pare. L'alcadable d'Esquerra també proposa crear la figura del jardiner del barri i dels voluntaris verds. A més, vol guanyar 30.000 metres quadrats de zona verda, equivalents a tres camps de futbol, en interiors d'illa de l'Eixample.

Imma Mayol s'ha compromès a lluitar pel dret a vot dels immigrants. La candidata a l'Ajuntament de Barcelona per ICV-EUiA-EPM ha demanat avui a Xavier Trias que "desautoritzi o faci rectificar" el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, perquè "no és correcte que posi traves a la reagrupació familiar" dels immigrants. Durant un dinar amb una trentena de representants d'entitats d'immigrants, Mayol els ha demanat perdó "en nom de CiU" i ha manifestat la seva sorpresa perquè Duran, "una persona amb conviccions humanistes i cristianes", estableixi "dues categories de família" en funció de si és catalana o no.

na o no.

Anar al contingut