València

"Harragas", de l'algerià Merzak Allouache, guanya la Palmera d'Or de la Mostra de Cinema de València

La Mostra de Cinema de València premia la pel·lícula algeriana "Harragas", del director Merzak Allouache, que reflecteix el drama de la immigració. L'actualitat i la qüestió social han estat els protagonistes d'aquesta edició del festival, ja que la Palmera de Plata se l'endú "Ajami", sobre el conflicte araboisraelià, i el Premi del Jurat se l'endú Costa-Gavras per la pel·lícula "Edén al oeste", que narra el viatge d'un immigrant cap a Occident. Però l'autèntic protagonista de la mostra és el realitzador sicilià Giuseppe Tornatore, que aquest vespre ha rebut un homenatge per la seva trajectòria. El director de "Cinema Paradiso", que va guanyar un Oscar, ha declarat sentir-se "molt agraït" i ha explicat els seus nous projectes.

Actualitzat
La Mostra de València ha dedicat una retrospectiva al director italià, projectant totes les seves pel·lícules i gran part dels seus treballs en el camp de la publicitat i la televisió. Tornatore ha parlat en roda de premsa del seu darrer treball cinematogràfic, que es diu "Baaria", i tracta d'un viatge per la Itàlia del segle XX. Aquesta pel·lícula és una de les candidates a obtenir una estaueta de l'acadèmia de cine nord-americana.

Per altra banda, aquesta edició de la Mostra de València és la primera que ha dirigit Salomón Castiel, que ha promès molts canvis de cara la propera edició. Castiel ha dit que aquest festival ha de tenir més projecció internacional, i per això l'any 2011 canviarà de dates, i es farà al febrer.

Anar al contingut