Javier Gómez de Liaño.
Javier Gómez de Liaño.
Madrid

Gómez de Liaño renuncia a defensar Bárcenas per pèrdua de confiança

El principal motiu de la renúncia és l'entrevista recent de Bárcenas concedida al diari "ABC" sense que el lletrat ho sabés

RedaccióActualitzat

L'advocat Javier Gómez de Liaño ha decidit renunciar a la defensa de l'extresorer del PP Luis Bárcenas per haver perdut la confiança en el seu client, segons han indicat fonts jurídiques. El principal motiu d'aquesta decisió és l'entrevista recent de Bárcenas concedida al diari "ABC" sense que el lletrat ho sabés. La renúncia passa uns dies després que la Fiscalia Anticorrupció va presentar, divendres, a l'Audiència Nacional l'escrit d'acusació de l'advocat contra 41 imputats per fets de la "primera època" de Gürtel, del 1999 al 2005, en què demanava 42 anys i mig de presó per a l'extresorer dels populars per una desena de delictes relacionats amb la trama de corrupció.

No és la primera vegada que Bárcenas es queda sense advocat. Javier Gómez de Liaño havia substituït els lletrats Miguel Bajo i Alfonso Trallero. Tots dos van abandonar el cas el 8 de juliol del 2013. Divendres passat, Gómez de Liaño va presentar el recurs d'apel·lació contra la negativa del jutge Pablo Ruz d'atendre la seva cinquena petició de llibertat. L'advocat invocava la situació de llibertat que tenien altres imputats per delictes semblants al seu, com és l'afer del marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin.

El jutge Ruz dona tres dies de termini a Bárcenas perquè designi un nou advocat o, en cas contrari, sigui assistit per un d'ofici.

Anar al contingut