Els reis amb les seves filles, Elionor i Sofia (Reuters)
Els reis amb les seves filles, Elionor i Sofia (Reuters)
Girona

Girona deixa la fundació de la filla dels reis sense espai per a la cerimònia anual

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el consistori argumenta que l'Auditori de Girona estarà en obres, i no ofereix cap alternativa a aquest acte, al qual cada any van els reis

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Girona denega a la Fundació Princesa de Girona el permís per fer l'acte principal i la cerimònia d'entrega de premis anual a l'Auditori de la capital gironina, un esdeveniment al qual cada any acudia el rei d'Espanya. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el consistori argumenta que l'espai estarà en obres, i no ofereix cap alternativa.

Des del 2010, la fundació llogava per a aquest esdeveniment i totes les activitats paral·leles que es fan tant l'Auditori com el Palau Firal. En aquesta edició, però, això no serà possible, perquè s'han de fer unes obres de gran envergadura al Palau Firal, unes obres anunciades ja fa un any, però que, segons ha pogut saber aquesta emissora, s'han programat just per als mesos d'estiu, que és quan hi ha menys activitat. De retruc, s'aprofitarà també per fer obres a l'Auditori.

Així, doncs, la Fundació Princesa de Girona haurà de buscar un espai alternatiu, tot i que les opcions d'espais públics a Girona són, ara per ara, nul·les.

La cerimònia dels Premis Fundació Princesa de Girona és l'acte central d'aquesta entitat privada, i hi acudeixen cada any els reis d'Espanya. Arran dels fets de l'1 d'octubre, la Cambra de Comerç de Girona va anunciar que deixava el patronat de la fundació, i el consistori va reclamar a l'entitat que canviés de nom. De fet, en el ple del mes d'octubre, l'Ajuntament de Girona va declarar persona no grata el rei Felip VI, que n'ocupa la presidència d'honor, en nom de la seva filla, la princesa Elionor.

"A la majoria dels gironins no els sabrà gaire greu"

El context polític té molt a veure amb la decisió de l'Ajuntament. La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, insisteix que es denega la petició per les obres, però tot seguit afegeix que, si els premis o la fundació marxen de la ciutat, tampoc no els sabrà greu, després de la posició de Felip VI arran de l'1 d'octubre.

"A la majoria dels ciutadans de Girona no els sabrà gaire greu, perquè si, en el seu moment, el rei Felip VI no va ser capaç de reconèixer els fets de l'1 d'octubre, crec que poc té a dir a la ciutat de Girona. Per tant, si no venen a la nostra ciutat, no passarà absolutament res."

Mentrestant, la Fundació Princesa de Girona està buscant una ubicació alternativa, sense especificar si es tracta d'una altra ciutat. A la capital gironina serà difícil trobar un espai privat amb les característiques i la capacitat de l'Auditori. Recordem que aquests premis són la joia de la corona de la fundació, que es donen des del 2010 i que, cada any, Felip VI ha vingut a l'acte de lliurament, primer com a príncep i després ja com a monarca.

Anar al contingut