Detroit

General Motors anuncia que suprimirà 10.000 llocs de treball a Opel

General Motors anuncia la intenció de reduir 10.000 llocs de treball a Opel, tot just l'endemà de retirar el pla de venda de la companyia. No se sap, però, com afectarà aquesta mesura la planta que l'automobilística té a Figueruelas, on es manté l'expectativa. Mentrestant els treballadors d'Opel a Alemanya comencen avui una vaga.

Actualitzat
General Motors presentarà molt aviat el pla de reestructuració de la seva filial europea Opel, que finalment, i de manera sorprenent, ha decidit no vendre's a Magna. El vicepresident de la companyia nord-americana, John Smith, ja ha avançat que vol reduir els costos de la companyia un 30% i que això es traduirà en una reducció d'uns 10.000 treballadors, dels 50.000 que té Opel en set països europeus.

Segons Smith, fan falta "retallades significatives" a Opel per aconseguir l'estabilitat a llarg termini "en qualsevol pla de reestructuració que es plantegi". Ha afegit que aquest pla el presentaran "molt aviat" i que GM preferiria que es portés a terme en un clima de consens amb els governs europeus i els sindicats. Tot i això, ha puntualitzat que compten amb un "pla B" per si això no fos possible.

L'empresa insisteix que el seu pla de reestructuració és "molt similar" al que havia presentat Magna i ha explicat que haver renunciat a Opel hauria suposat un "forat" estratègic a la multinacional nord-americana.

El govern alemany, on Opel té més plantes i més treballadors, va exigir a General Motors, en conèixer la notícia que renunciava a la venda, que concreti, amb urgència, la seva nova estratègia. Per la seva banda, el govern espanyol, el d'Aragó i els sindicats demanen començar a negociar el futur de la planta de Figueruelas. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, que havia pactat amb Magna la rebaixa a 900 acomiadaments dels 1.700 previstos inicialment, ja ha avançat que no faran marxa enrere.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut