Madrid

Garzón recusa cinc dels set magistrats que l'han de jutjar per les escoltes del "cas Gürtel"

El magistrat Baltasar Garzón ha recusat cinc dels set jutges designats per jutjar-lo el 29 de novembre per haver ordenat la intervenció de converses telefòniques entre els principals imputats del "cas Gürtel" empresonats i els seus advocats. Garzón al·lega que els magistrats estan "contaminats" per haver intervingut en la causa. Es tracta del president de la sala penal, Juan Saavedra, i els magistrats Perfecto Andrés Ibáñez, José Ramón Soriano, José Manuel Maza i Julián Sánchez Melgar, segons han informat fonts jurídiques.

RedaccióActualitzat
El mes de juny passat, el Tribunal Suprem va acceptar la recusació de cinc magistrats més que havien de jutjar Garzón en la causa que té pendent per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme.

El Suprem va fixar pel 29 de novembre que ve l'inici del procés. Els demandants reclamen a Garzón fins a 17 anys d'inhabilitació; entre ells el considerat responsable de la trama, Francisco Correa. Per la seva part, la fiscalia en defensa l'absolució. I és que considera que el jutge "no va cometre els delictes de prevaricació judicial i d'ús d'artefactes d'escolta i gravació, amb violació de les garanties constitucionals, que se li imputen".
Anar al contingut