Garzón prendrà declaració dilluns als 12 detinguts en l'operació contra el terrorisme islamista

L'Audiència Nacional acollirà dilluns les declaracions dels dotze detinguts en l'operació contra el terrorisme islamista que s'ha dut a terme en les últimes hores. La meitat de les detencions s'han practicat a Santa Coloma de Gramanet, Badalona, Vilanova i la Geltrú i Cerdanyola. Les investigacions apunten que els detinguts podrien haver reclutat jihadistes i que fins i tot haurien ajudat a fugir alguns dels autors dels atemptats de l'11 de març a Madrid. Descarten, però, que preparessin cap atemptat.

Actualitzat
L'"operació Amat" contra el terrorisme islamista és la continuació d'una altra feta el 2005. En aquella ocasió es va desarticular una cèl·lula islamista que s'encarregava de reclutar i enviar terroristes a l'Iraq. En l'operació d'ahir, els detinguts, presumptament, van ajudar a fugir fins a cinc dels implicats en els atemptats de l'11 de març a Madrid, i també haurien reclutat i finançat jihadistes.

Als domicilis registrats s'hi va decomissar material informàtic, telèfons mòbils, 7.000 euros en metàl·lic i rebuts d'enviaments de diners al Marroc. En els escorcolls, els agents no van trobar explosius i quedaria descartat, segons les investigacions policials, que planegessin un atemptat immediat a Catalunya.

En l'operació, dirigida pel jutge Baltasar Garzón, hi ha deu persones que estan sent interrogades per saber si tenen alguna relació amb la resta de detinguts.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut