Obra d'art en què un corb agafa un tros de vidre vermell trencat
Els galeristes remarquen que no es tracta de cap boicot, sinó d'una qüestió econòmica
Barcelona

Galeristes catalans "planten" Arco davant el no rotund a ajustar les condicions econòmiques

La negativa inflexible de la fira madrilenya a intentar ajustar les condicions econòmiques davant l'actual conjuntura els ha fet prendre la decisió. Altres galeries espanyoles o estrangeres podrien sumar-s'hi.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Vuit de les onze galeries catalanes que havien estat seleccionades per anar a la pròxima fira Arco, prevista per mitjans de febrer, no hi seran presents. S'han plantat davant, diuen, la inflexibilitat i actitud amenaçadora que han rebut en intentar ajustar les condicions econòmiques amb els organitzadors de la mostra madrilenya davant d'una conjuntura difícil per al sector de l'art.

Alguns dels galeristes feia més de trenta anys que anaven a la fira madrilenya, i tenen interès a deixar clar que no es tracta de cap boicot. Diuen que la ciutat de Madrid sempre els ha rebut molt bé i amb un col·leccionisme potencial molt gran.

Asseguren que Arco els interessa, però diuen que el pagament a què han de fer front és molt elevat i que en intentar negociar o bé una rebaixa del preu o bé una flexibilitat en el pagament s'han trobat amb una negativa rotunda.

La postura dels galeristes catalans ha estat vista amb interès per altres galeries espanyoles i estrangeres que passen per conjuntures semblants i que estarien considerant sumar-s'hi.


Anar al contingut