Un noi que va deixar els estudis als 15 anys repassa un text a casa seva, a Madrid. (Foto: Reuters)
Un noi que va deixar els estudis als 15 anys repassa un text a casa seva, a Madrid. (Foto: Reuters)
Madrid

Gairebé la meitat dels joves espanyols acceptaria qualsevol feina i en qualsevol lloc

Un estudi del Centre Reina Sofia sobre adolescència i joventut conclou que el 48,6% dels joves d'entre 18 i 24 anys estaria disposat a treballar on fos i de qualsevol feina, encara que sigui amb un sou baix. Sis de cada deu consideren molt probable que només pugui trobar feina a l'estranger. I tres de de cada quatre són pessimistes de cara a trobar feina durant aquest any.

RedaccióActualitzat

La falta de perspectives laborals fa que pràcticament la meitat dels joves espanyols estigui disposat a anar a treballar on sigui i del que sigui. Un estudi del Centre Reina Sofia sobre adolescència i joventut conclou que el 48,6% dels joves d'entre 18 i 24 anys acceptaria qualsevol feina i en qualsevol lloc, també amb un sou baix. El pessimisme és de tal magnitud que el 85% dels entrevistats pensa que haurà de dependre econòmicament de la seva família, i que els seus fills viuran encara pitjor que ells.

Sis de cada deu consideren molt probable que només pugui trobar feina a l'estranger. I tres de de cada quatre es veuen amb molt poques opcions de trobar feina durant aquest any. Són les conclusions de l'informe "Crisi i contracte social: els joves en la societat del futur", promogut per la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD).

Un 80% del miler d'enquestats opinen que el govern i els partits polítics tenen la culpa de la situació actual, mentre que un 50% en fa responsables els empresaris i banquers.

El director de FAD, Eusebio Megías, ha explicat que els joves es mouen "perquè la situació canviï" però accepten "el que sigui" perquè "han de continuar vivint". Només un 20% dels enquestats creu que la situació millorarà en dos o tres anys, davant del 36% que pronostica que empitjorarà.

Anar al contingut