Casament entre dues persones del mateix sexe a França.
França

França rebutja que els càrrecs electes puguin negar-se a casar homosexuals apel·lant a la "clàusula de consciència"

El Consell Constitucional adverteix als alcaldes i regidors que estan obligats a celebrar mantrimonis entre persones del mateix sexe ja que no poden esgrimir una "clàusula de conciència" per evitar oficiar mantrimonis homosexuals en els seus municipis.

RedaccióActualitzat

El Consell Constitucional adverteix als alcaldes i regidors que estan obligats a celebrar matrimonis entre persones del mateix sexe ja que no poden esgrimir una "clàusula de consciència" per evitar oficiar matrimonis homosexuals en els seus municipis.

El Constitucional afirma que "el legislador no ha atemptat a la llibertat de consciència dels oficials de l'estat civil" respecte a les seves funcions en la celebració de matrimonis i per tant considera que "les disposicions contestades són conformes a la Constitució".

Diferents regidors van negar-se a celebrar aquest tipus d'unions i el ministre de l'Interior, Manuel Valls, va respondre publicant una circular al juny en què s'advertia que aquells alcaldes que no volguessin celebrar aquest tipus d'enllaços i no trobessin un regidor que ho fes, podien ser condemnats per discriminació en cas de ser demandats.

La llei que autoritza el matrimoni entre persones del mateix sexe i l'adopció és una de les promeses estrella del president François Hollande.

Anar al contingut