França prohibeix la venda de l'iPhone 12 per les ones electromagnètiques que emet

L'Agència Nacional de Freqüències francesa amenaça de retirar també els models venuts si Apple no ho soluciona en dues setmanes

RedaccióActualitzat

L'iPhone 12, llançat el 2020, ja no es pot comercialitzar a França. L'Agència Nacional de Freqüències (ANFR) ho ha ordenat temporalment perquè assegura que aquest model supera els valors permesos a Europa d'ones electromagnètiques emeses i que absorbeix el cos humà quan es té el mòbil a la mà.

Les autoritats franceses donen 15 dies a Apple per solucionar-ho, "amb tots els mitjans disponibles". Segons l'ANFR, només cal una actualització del programari.

El ministre francès d'Afers Digitals, Jean-Noël Barrot, ha assegurat en una entrevista a Le Parisien, que està "disposat a ordenar la retirada de l'iPhone 12 en circulació" si la companyia no compleix "les nostres normes". D'entrada, ha ordenat a l'ANFR que mobilitzi els seus agents perquè es compleixi la prohibició de vendre l'iPhone 12.

En la mateixa entrevista, Barrot també assegura que l'ordre de retirada es podria estendre al mercat europeu.


Segons Apple, en declaracions a l'agència AFP, l'iPhone 12 compleix amb els estàndards definits arreu del món per nombroses organitzacions internacionals. Afegeix que ha facilitat a l'ANFR els resultats d'estudis de laboratori per demostrar que els seus dispositius compleixen els estàndards.

L'Agència Nacional de Freqüències de França ha establert el límit del que anomena taxa d'absorció específica --el nivell d'ones que absorbeix el cos-- en 4 W/kg si es té a la mà i en 2 W/kg si el mòbil està a 5 mm del tronc. Doncs bé, assegura que l'iPhone 12 té una taxa de 5,74 W/kg en el primer cas --per tant, 1,54 K/kg per sobre del permès--. En el segon, conclou que el telèfon compleix el límit.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, "actualment no hi ha indicis que l'exposició a camps electromagnètics de baixa intensitat sigui perillosa per a la salut humana" i això "malgrat nombroses investigacions".

Tot això ha coincidit aquest dimarts amb la presentació del nou model de mòbil d'Apple, l'iPhone 15, que inclourà un port de càrrega USB-C universal per complir amb la normativa europea.

 

ARXIVAT A:
AppleTecnologiaFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut