Barcelona

Fornesa dirigirà el nou hòlding d'empreses de La Caixa i deixarà la direcció de l'entitat, que passarà a presidir Fainé

Canvis en la direcció de La Caixa. L'actual president, Ricard Fornesa, deixarà el càrrec i dirigirà el hòlding d'empreses participades que té l'entitat financera. Això aplanarà el camí perquè a finals d'aquest any el director general, Isidre Fainé, passi a presidir l'entitat. Fonts financeres asseguren que els màxims directius de La Caixa van notificar fa un mes aquest relleu al president José Montilla i al conseller d'Economia, Antoni Castells, ja que l'administració catalana és qui tutela les caixes d'estalvis. La Caixa s'ha limitat a confirmar el relleu en un comunicat que precisa que Fornesa presentarà la dimissió al consell d'administració d'aquest dijous.

Actualitzat

Fonts financeres asseguren que els màxims directius de La Caixa van notificar els canvis ara fa un mes al govern de la Generalitat, ja que l'administració catalana és qui tutela les caixes d'estalvis.

Les mateixes fonts asseguren que un dels primers passos a fer és l'entrada d'Isidre Fainé al consell d'administració de l'entitat, ja que per ser nomenat president cal ser membre del consell d'administració. Per fer-ho caldrà convocar una assemblea extraordinària que es podria fer abans que s'acabi l'any.

Precisament, dijous que ve es farà l'assemblea ordinària de l'entitat d'estalvis i també està previst que es reuneixi el consell d'administració. Els dos organismes tenen previst aprovar la sortida a borsa del hòlding d'empreses participades.

Dijous que ve també es podria saber qui substituirà Fainé com a director general de La Caixa. En cercles econòmics es parla d'algú extern a l'entitat catalana. Fonts sindicals s'han mostrat sorpreses davant d'aquesta possiblitat i han lamentat que hi pugui haver una bicefàlia a La Caixa.

Els canvis suposaran a la pràctica que La Caixa tingui una direcció amb dos màxims dirigents: Isidre Fainé passarà a presidir l'entitat financera i Ricard Fornesa assumirà la presidència del hòlding de les empreses participades que sortiran a borsa. De fet, Fornesa ja és el president de la societat Caixaholding. Aquest nou hòlding cotitzat serà la vuitena empresa més important de l'Ibex-35 de la borsa espanyola, amb un valor d'uns 20.000 milions d'euros, amb participacions d'empreses com Repsol, Gas Natural, Telefónica o l'empresa de serveis Abertis.

Anar al contingut