Madrid

Formentera celebrarà per primera vegada unes eleccions per al seu propi ajuntament

Les pròximes eleccions municipals representen tota una novetat a l'illa de Formentera perquè estrenarà Consell. Deixarà, doncs, de compartir-lo amb Eivissa i això permetrà a l'Ajuntament tenir més competències. Uns comicis que també són interessants perquè es renova el Parlament balear. De Formentera en surt un diputat, que fa quatre anys va ser decisiu per formar govern.

Actualitzat
L'illa de Formentera estrenarà Consell la pròxima legislatura. Serà una entitat autònoma, i fins ara l'illa el compartia amb el Consell d'Eivissa. La nova entitat, fruit de la reforma de l'Estatut, a la pràctica suposarà dotar l'Ajuntament de Formentera de competències supramunicipals. A part d'aquesta novetat, la campanya a l'illa destaca per la seva especificitat: el més important és la campanya personal, de tu a tu i casa per casa, com es fa als pobles més petits. El cens electoral és de 5.500 persones.

També és particular perquè de Formentera en surt elegit un diputat per al Parlament de les Illes Balears, i en les últimes convocatòries aquest diputat ha estat decisiu a l'hora de formar el govern autonòmic. Dos candidats, un de la dreta i un de l'esquerra, es juguen l’escó.

Fent campanya amb el boca a orella, el candidat de l'agrupació de la dreta, Pep Mayans, vol repetir i ser l'únic representant de Formentera al Parlament de les Illes Balears. Té com a únic rival el candidat de l'agrupació d'esquerres, Miquel Joan, un professor d'universitat que fa quinze anys que viu a cavall de Formentera i Barcelona.

Tot i que tenen visions diferents, tots dos coincideixen a dir que els joves, l'agricultura i el medi ambient són els valors a defensar els pròxims quatre anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut