Barcelona

Fiscalia i acusació del "cas Quintana" mantenen els càrrecs

En l'últim dia de la vista oral del judici, la fiscal i l'acusació particular mantenen que els dos mossos acusats són responsables de les lesions a l'ull d'Ester Quintana

RedaccióActualitzat

En l'últim dia de la vista oral del judici pel "cas Quintana", aquest dimecres tant la fiscal com l'acusació particular han mantingut les peticions de pena de presó per als dos mossos acusats. Segons les dues peticions, en el judici ha quedat provat que els dos acusats van ser els responsables del llançament de la pilota de goma que va ferir Ester Quintana i li va provocar la pèrdua d'un ull. EL judici ha quedat vist per a sentència.

La fiscalia demana 2 anys de presó i quatre d'inhabilitació perquè sosté que els acusats van actuar amb imprudència greu, mentre que l'advocada d'Ester Quintana ha elevat la pena demanada fins a 9 anys perquè afirma que els acusats eren conscients del dany que podien fer.

"Un insult a la intel·ligència"

En les seves conclusions la fiscal Marta Marquina ha acusat la defensa dels mossos d'intentar generar confusió per aconseguir que se'ls exculpi:

"Com és possible que es continuï negant que les ferides terribles a l'ull de la senyora Quintana no fossin causades per una pilota de goma? És incomprensible i inadmissible. Sorprèn aquest ministeri públic que a dia d'avui encara es posi en dubte aquest fet i que es parli de la possibilitat que les lesions les causés un projectil de FOAM."

La fiscal ha assegurat que 7 informes mèdics avalen les seves afirmacions, i ha arribat a dir que és un "insult a la intel·ligència" o "un acudit" negar-ho a aquestes alçades. Per la seva banda, l'advocada d'Ester Quintana, Laia Serra, ha acusat el cos de Mossos d'haver actuat amb "corporativisme" durant tot aquest cas, i ha recordat el que van dir els acusats en les seves primeres declaracions:

"No ens limitem aquí a una transgressió de normes. Els dos acusats a la instrucció van deixar clarament patent que col·locar una bala de goma a la 'bocacha' és un acte voluntari, el sotsinspector fins i tot va dir intencional, no era possible l'error humà."

Per la seva banda les advocades defensores dels acusats han demanat la seva absolució, perquè consideren que no ha quedat demostrada ni la seva autoria ni que hagin mentit durant el judici. També s'han queixat que no hagin declarat al judici altres mossos que eren a prop el dia dels fets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut