L'Havana

Fidel Castro es reuneix amb Gabriel García Márquez i la seva dona

Fidel Castro va dinar dimarts passat amb Gabriel García Márquez i la dona de l'escriptor colombià en una reunió que es va allargar cinc hores i mitja. L'expresident cubà va dir que havien estat "les hores més agradables que havia passat" des de que va emmalaltir fa dos anys. Fidel no apareix en públic des del 26 de juliol de 2006, i les últimes imatges que se'n van difondre són del mes passat.

Actualitzat
Fidel Castro va tenir el primer dinar amb un convidat des que va deixar el poder fa gairebé dos anys. Els detalls de la reunió els ha explicat el mateix Castro en un article publicat en una web afí al règim. Durant la conversa, l'expresident cubà i el Premi Nobel colombià van recordar diversos esdeveniments històrics on tots dos havien estat presents. Segons afirma Castro, va ser de gran ajuda la dona de Márquez, que descriu com la "campiona olímpica de les dades".

La parella va regalar a Fidel un recull de discursos pronunciats per diversos premis Nobel de Literatura dels últims 60 anys, des de William Faulkner fins a Doris Lessing.

L'expresident cubà es manté informat sobre l'actualitat mundial, segons es desprèn de les seves paraules. Assegura que va haver de deixar "el material" sobre la reunió del Japó de les potències més industrialitzades per tenir la trobada amb Gabo.

Fidel Castro no apareix en públic des del 26 de juliol de 2006 i les últimes imatges que se'n van difondre van ser de la reunió que va tenir el mes passat amb el president veneçolà, Hugo Chávez, i l'actual president de Cuba, el seu germà Raúl.
Anar al contingut