Tenis

Fèlix Mantilla, Carles Moyà i Rafael Nadal, a la tercera ronda de Roland Garros

Fèlix Mantilla, Carles Moyà i Rafael Nadal jugaran la tercera ronda del Roland Garros. El barceloní ha guanyat el txec Jiri Novak per 6-2, 0-6, 3-6, 7-5 i 6-3. El català ha necessitat dues hores i 44 minuts per superar la segona ronda del torneig de París. També ha hagut de suar de valent Moyà per eliminar el txec Robin Vik per 7-6 (6), 6-7 (4), 6-3 i 6-1 en 3 hores i 4 minuts de partit. En canvi Nadal n'ha tingut prou amb tres sets per desfer-se del belga Xavier Malisse per 6-2, 6-2 i 6-4.

Fèlix Mantilla segueix en pas ferm la seva participació al Roland Garros. Aquesta és la novena vegada que el català pren part al torneig de París, igual que el txec Jiri Novak, a qui el barceloní ha eliminat. Ha estat en un partit llarg, 2 hores i 44 minuts, en què s'han hagut de jugar els cinc sets. Al final, Mantilla ha passat ronda amb un marcador de 6-2, 0-6, 3-6, 7-5 i 6-3. El rival del català en la tercera ronda serà el vigent campió del torneig, l'argentí Gastón Gaudio, que ha passat ronda sense haver de jugar el partit. El seu rival, el rus Dmitri Tursunov, hi ha renunciat per lesió. També ha estat maratonià el partit que ha enfrontat Carles Moyà i el txec Robin Vik. El mallorquí ha necessitat 3 hores i 4 minuts per eliminar-lo per 7-6 (6), 6-7 (4), 6-3 i 6-1. Ara Moyà jugarà la tercera ronda contra un altre tenista procedent de la fase prèvia, el castellonenc Fernando Vicente, que ha eliminat el serbi Janko Tipsarevic, per 6-3, 1-6, 7-6 (2) i 6-3. Menys feina ha tingut un dels tenistes més en forma del circuit. Rafael Nadal, que ja ha dit que no vol que li pengin el rol de favorit, ha guanyat el belga Xavier Malisse en tres sets, 6-2, 6-2 i 6-4. Aquesta és la dinovena victòria consecutiva del de Manacor, que ara se les haurà amb francès Richard Gasquet, que ha eliminat en segona ronda l'holandès Peter Wessels, per 6-3, 7-6 (1) i 6-1. També ha passat ronda David Ferrer. Ha eliminat el francès Olivier Patience per 6-3, 7-6 (5) i 7-5. Menys opcions ha tingut Nicolás Almagro, que ha perdut contra el primer cap de sèrie del torneig, Roger Federer en tres sets, 6-3, 7-6 (0) i 6-2. També ha passat ronda l'argentí David Nalbandian, que ha eliminat Tomas Bredych en tres sets, per 6-3, 6-2 i 6-1. En el quadre femení destaca la derrota de la resident a Barcelona María Antonia Sánchez Lorenzo, que després de donar la sorpresa en la primera jornada, on va eliminar la vigent campiona Anastasia Miskina, ha perdut contra la suïssa Emmanuelle Gagliardi per un doble 6-3.