Fayçal Cheffou, "freelance"
Fayçal Cheffou, "freelance"
Brussel·les

Fayçal Cheffou seria "l'home del barret" i hauria fet de periodista "freelance"

Fayçal ha estat reconegut pel taxista que va portar els tres homes a l'aeroport

RedaccióActualitzat

Fayçal Cheffou, detingut la nit de dijous, seria "l'home del barret" que es pot veure en les imatges de circuit tancat de televisió de l'aeroport de Brussel·les. Segons informacions oficials, Fayçal ha estat reconegut pel taxista que va portar els tres homes a l'aeroport de Brussel·les abans dels atemptats i això ha tingut un paper fonamental en l'acusació del detingut.

Fayçal hauria sortit de l'aeroport a peu sense ser vist per la zona de Schaerbeek, a les 9.50, gairebé dues hores després dels atacs. Els investigadors en van perdre el rastre. La policia el va retrobar dijous i va ser aleshores quan va ser detingut.

Fayçal és conegut per la justícia pels seus actes delictius, però també va tenir un paper com a periodista independent. L'any 2014, com a periodista "freelance", va fer un reportatge que va penjar i encara es pot veure a YouTube. En la peça, Fayçal Cheffou parla dels musulmans, que, segons diu, no són alimentats a l'hora adequada durant el ramadà en una presó belga.

Fayçal Cheffou havia estat denunciat a la policia perquè presumptament va mirar de reclutar immigrants perquè s'unissin a la lluita jihadista. El seu centre d'actuacions era el parc Maximilià de Brussel·les, informació que ha estat confirmada per l'alcalde de la capital belga. La policia també havia trobat armes a casa seva en algunes ocasions.

Altres detencions

Aquest dissabte, el jutge d'instrucció ha dictat una ordre de detenció contra Rabah N., anomenat incorrectament en roda de premsa aquest divendres com Salah A. L'home va ser detingut divendres durant una batuda feta al carrer Merode a Saint-Gilles.

Una altra batuda duta a terme divendres al carrer Bosc de Belgrad va portar a la detenció de Tafwik A., ferit durant l'operació. Aquest dissabte, ha estat posat en llibertat després d'una completa audiència.

També divendres, una tercera operació policial va portar a la neutralització d'un individu a Meiser, Schaerbeek. Finalment, l'home no és Mohamed Abrini, sinó Abderamane A.

Finalment, A. Abubakar, detingut dijous a Brussel·les, també ha estat acusat de "participació en grup terrorista", però no hi ha connexió directa amb els atacs, segons les autoritats fiscals.

Anar al contingut