Xavier García Albiol i Inés Arrimadas
Xavier García Albiol i Inés Arrimadas
Madrid

FAES critica la campanya del 155 del PP davant "la proposta d'esperança" de Cs

La fundació que presideix Aznar també admet que el sobiranisme suma majoria absoluta al Parlament, però alerta que això ni convalida el procés ni esborra les responsabilitats dels seus autors

RedaccióActualitzat

La fundació FAES, que presideix José María Aznar, considera un "èxit extraordinari" el resultat de Ciutadans a les eleccions del 21D. Assegura que van saber fer un discurs amb "una proposta d'esperança i convicció", en contraposició a la campanya del PP, que es va limitar a recordar que havia aplicat l'article 155. És incomprensible -diu- que pràcticament l'únic missatge de campanya del PP fos l'aplicació de la Constitució.

En la seva anàlisi dels resultats electorals a Catalunya, la FAES augura una situació política d'"extraordinària complexitat" i creu que el govern espanyol haurà de millorar la seva estratègia i el seu discurs per afrontar-la. També avisa que no es pot responsabilitzar de la derrota ni el candidat, Xavier García Albiol, ni els bons resultats d'Inés Arrimadas.

La fundació recorda que ja va advertir el 2015 que Ciutadans s'estava convertint en l'opció preferida del constitucionalisme i, per tant, entén que "no hi ha casualitat, ni raons purament conjunturals, que expliquin la progressió electoral d'aquest partit".

La FAES també admet que el sobiranisme suma majoria absoluta al Parlament. Amb ironia, subratlla que els resultats tenen poc a veure amb la "decapitació" de l'independentisme, l'expressió que va fer servir Soraya Sáenz de Santamaría.

Però alerta que això ni convalida el procés ni esborra les responsabilitats dels seus autors.

"Només en el càlcul destructiu del sobiranisme es pot considerar que els resultats convaliden els despropòsits del procés separatista o esborren les responsabilitats dels seus autors."

 

 

ARXIVAT A:
PPEleccions 21DCs
Anar al contingut