El líder de la coalició GSLP-LP, Fabian Picardo, visiblement emocionat (Foto: EFE)
El líder de la coalició GSLP-LP, Fabian Picardo, visiblement emocionat (Foto: EFE)
Gibraltar

Fabián Picardo, nou ministre principal de Gibraltar després de 16 anys de Peter Caruana

El Govern britànic ha felicitat "calorosament" al nou ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, amb el qual espera "treballar estretament", després de proclamar-se vencedor de les eleccions de Gibraltar. En un comunicat signat pel secretari d'Estat d'Exteriors, David Lidington, el Regne Unit valora "enormement" les relacions amb Gibraltar i espera "treballar estretament" amb el nou dirigent pel benefici dels habitants del penyal. També ha agraït al fins ara primer ministre, Peter Caruana, "el seu llarg servei" des que va ser elegit el 1996.

RedaccióActualitzat
El socialista Fabián Picardo, candidat de la coalició GSLP, s'ha convertit en el nou ministre principal de Gibraltar, després d'obtenir 10 dels 17 diputats, en unes eleccions que han registrat una participació superior al 82%.

Aquests resultats posen punt i final als 16 anys de govern de Peter Caruana, el partit del qual, el GSD, ha aconseguit els set escons restants. La coalició socialista laborista guanyadora ha aconseguit el 48'88% dels vots, davant del 46,76% del partit socialdemòcrata.

El complex sistema electoral gibraltareny i l'alta participació han propiciat que el recompte de vots es prolongués durant tota una nit

Sense referències a Espanya en el seu primer discurs

El nou llogater de Convent Place, un jove advocat de 40 anys, s'ha marcat com a objectiu, en el seu primer discurs, "elevar el nivell de Gibraltar" durant els pròxims quatre anys i no ha fet cap referència a les relacions amb Espanya. Durant la campanya, Picardo va anunciar que advocaria pel diàleg, però sense renunciar a la sobirania.


Anar al contingut