Els equips d'emergència traslladen una persona ferida en l'atemptat (Reuters)
Els equips d'emergència traslladen una persona ferida en l'atemptat (Reuters)
Sant Petersburg

Una explosió al metro de Sant Petersburg mata almenys onze persones

Desactivat un artefacte explosiu en una altra estació de la ciutat, mentre les autoritats investiguen els fets com un "acte terrorista"

RedaccióActualitzat

Poc abans de les dues del migdia d'aquest dilluns hi ha hagut una explosió en un comboi del metro de Sant Petersburg. A hores d'ara, el balanç de víctimes és d'onze morts, segons ha fet públic a última hora del dia el Comitè Nacional Antiterrorista (CNA) rus. També hi hauria hagut una vintena de ferits a causa de l'explosió, lluny del balanç de 50 que s'havia donat per bo en un primer moment. Les autoritats han obert una investigació per "acte terrorista".

L'explosió ha passat entre les estacions de plaça Sennaia i l'Institut Teknologuicheski. Es tracta de dues de les estacions més concorregudes del metro de Sant Petersburg, per on passen diverses línies. Després de l'explosió, les han desallotjat i han tancat tota la xarxa de metro de la ciutat, que no s'ha reobert fins al vespre.

Segons diverses informacions, l'explosió l'hauria provocat un artefacte que contindria metralla. Més tard, s'ha desactivat un altre artefacte explosiu a l'estació de "Ploschad Vastania", on hi ha la principal estació de ferrocarril de la ciutat. En un primer moment, els serveis d'emergència han informat que hi hauria hagut dues explosions en dos combois diferents, però després s'ha desmentit, i s'ha concretat que només hi havia hagut una sola explosió.

 

 

L'alcalde de Sant Petersburg, Georgy Poltavtxenko, ha declarat tres dies de dol oficial per l'atemptat.

Molt ràpidament s'han difos a les xarxes socials imatges de les conseqüències de l'explosió:

 


 

 

 

 

L'ambaixada d'Espanya a Rússia ha divulgat a través de Twitter el telèfon d'emergència del seu consolat a Sant Petersburg per si cal canalitzar la informació i la comunicació entre les persones de nacionalitat espanyola que estiguin a la ciutat i les seves famílies:

 


 

Putin diu que podria ser un acte terrorista o "un crim comú"

El president rus, Vladímir Putin és aquest dilluns a Sant Petersburg, on s'ha reunit amb el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko. En la compareixença davant dels mitjans, Putin ha dit que no es coneixen les causes de l'explosió, però ha afegit que s'estan considerant totes les possibilitats, sobretot el terrorisme però també la possibilitat que hagi estat "un crim comú".

Al vespre, el president rus ha visitat l'estació on hi ha hagut l'explosió i ha deixat un ram de flors com a mostra de condol.

 


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut