Figueres

Experts en Dalí qüestionen la seva possible paternitat perquè tenia "por al sexe"

RedaccióActualitzat

Si finalment es demostra la paternitat de Salvador Dalí, com reclama la suposada filla del pintor empordanès, Pilar Abel, s'hauran de reescriure les biografies de l'artista i reinterpretar tota la seva obra. Això és el que asseguren els experts en la figura del pintor de Figueres.

La setmana que Dalí ha estat notícia perquè s'ha exhumat el seu cadàver al museu de Figueres per agafar-ne mostres i poder fer una prova de paternitat, els estudiosos de la seva figura veuren poc plausible aquesta possibilitat.

Tots coincideixen que el geni de Figueres podria tenir una certa aversió al sexe femení, i veuen poc probable que tingués una filla ara fa més de 60 anys. Amb 23 anys, Dalí definia el sexe femení com "una petita dentadura"

Pere Vehí, estudiós de l'obra de Dalí, apunta que el pintor tenia por al sexe, especialment amb dones:

"Reflectint el que ell sent per unes possibles relacions sexuals amb dones. Els té por. Quan ell era petit, espiant per casa seva, hi havia estratègicament posats uns llibres amb fotografies de malalties venèries."

 

En el llibre "Lorca-Dalí: una amistad traicionada", de l'escriptora Antonina Rodrigo, s'explica la peculiar relació que van mantenir en la seva joventut el poeta de Granada i el pintor de l'Empordà. L'escriptora assegura que el metge personal de Dalí li havia confirmat que mai havia practicat el sexe: 

"El doctor que ell tenia a París explicava molt bé que Dalí era un home verge. Que ell no havia practicat mai la sexualitat, que ell el coneixia bé de molts anys, que era el seu metge."

L'escriptor anglès Clifford Thurlow, autor de "Sexe, surrealisme, Dalí i jo", explica que l'amic íntim de Dalí, el pintor i ballarí colombià Carlos Lozano, li va explicar que Salvador Dalí només va tenir dues experiències sexuals:

"Carlos m'ha dit que durant la seva vida Dalí només va tenir sexe en dues ocasions: un cop amb Federico García Lorca i una altra vegada amb la seva dona, Gala, i no li agradava gens."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut