Frederic Prieto
Frederic Prieto, històric exalcalde del PSUC a Cornellà, llegint el manifest
El Prat de Llobregat

Exalcaldes i regidors del PSC i ICV al Baix Llobregat criden a votar l'1-O

El manifest, impulsat per l'històric exalcalde del PSUC a Cornellà Frederic Prieto, l'han signat una vuitantena de polítics, tant en actiu com retirats

RedaccióActualitzat

Una vuitantena d'alcaldes i regidors del Baix Llobregat, tant en actiu com retirats, del PSC, Iniciativa i independents per forces d'esquerra, han signat un manifest en què fan una crida a votar l'1 d'octubre.

Aquest manifest, impulsat per Frederic Prieto, històric exalcalde del PSUC a Cornellà i posterior militant d'ICV, denuncia la judicialització del procés i la interpretació centralista, diuen, de la Constitució. Tot i no compartir totalment el full de ruta del govern, els signants manifesten que el referèndum és l'única via real perquè els ciutadans prenguin la paraula. Han criticat la postura del PSC, contrària al vot:

"Han estat subsumits pels partits nacionals espanyols o per les imposicions d'una interpretació de la Constitució que és absolutament unilateral."

Durant la presentació del manifest, que s'ha fet a la plaça de la Vila del Prat de Llobregat, municipi governat per ICV, també han criticat que alguns ajuntaments no facilitin el cens i les seves instal·lacions per la celebració del referèndum, tot i que haurien de ser --diuen-- les administracions més properes a la ciutadania.

Presents hi havia, entre d'altres, la històrica alcaldessa de Sant Boi Montserrat Gibert, l'exalcalde d'Olesa de Montserrat Jaume Monné, l'actual alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, i l'exregidor i portaveu d'Unió de Pagesos a la comarca Lluís Parés.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut