Barcelona

Esquerra mantindrà la línia política però amb un nou full de ruta per adaptar-se a la nova etapa

Esquerra Republicana de Catalunya, una de les grans perdedores de les eleccions al Parlament de Catalunya, ha analitzat els resultats l'endemà dels comicis, uns comicis que l'han deixat amb la meitat d'escons. El líder de la formació, Joan Puigcercós, que ha assegurat es mantindrà al capdavant del partit, ha admès errors, però ha atribuït els resultats a la crisi econòmica, la divisió interna, el desgast per l'acció de govern i la confiança popular en CiU. Anàlisis a banda, Puigcercós ha anunciat que Esquerra mantindrà la línia política, però que es posa a treballar amb un nou full de ruta per adaptar-se a la nova etapa. També ha destacat que aprofitaran l'actiu que suposa haver estat al govern i que faran una oposició constructiva.

Actualitzat
Esquerra Republicana serà, en aquesta pròxima legislatura, la cinquena força política, una situació que requeria una anàlisi a l'executiva de l'endemà dels comicis. Si Joan Puigcercós, el líder del partit, ja va assegurar en conèixer-se els pèssims resultats que treballaran per recuperar els suports perduts i per aconseguir que l'independentisme d'esquerres sigui alternativa de govern, ara ha reafirmat que posen fil a l'agulla per adaptar-se a la "nova etapa".

De fet, Puigcercós ha explicat que un dels desitjos del partit és evitar que tot el capital humà i l'experiència adquirits durant set anys al govern no es perdin i ajudin a consolidar la formació. En aquest sentit, el líder republicà ha explicat que Esquerra farà una oposició amb sentit de govern.

Després d'obtenir els pitjors resultats en unes autonòmiques des del 1988, el líder d'ERC ha admès que la proposta de "catalanisme autonomista" de CiU ha convençut més els ciutadans que l'estratègia rupturista dels republicans. En aquest sentit, ha admès el transvasament de vots cap a aquesta formació i també cap a la Solidaritat de Joan Laporta.

També ha atribuït la desfeta electoral al desgast que suposa formar part del govern, especialment en temps de crisi, i a l'impàs i l'enfrontament amb l'Estat, que ha arribat al punt culminant, ha assegurat, "amb la retallada de l'Estatut". A més, en clau interna de partit, Puigcercós ha recordat el dur congrés nacional i ha admès que han donat una "imatge poc cohesionada".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut