Madrid

Espanya se sobreposa al càstig de les agències i baixa l'interès del seu deute

El Tresor Espanyol ha superat una nova emissió de deute, lletres a 12 i 18 mesos, hores després que l'agència Moody's ha rebaixat la nota de solvència d'Espanya. El Tresor ha col·locat prop de 5.500 milions d'euros, pràcticament el màxim que tenia previst, i ha pagat un interès més baix que a l'emissió anterior.

RedaccióActualitzat
El Tresor Públic ha aconseguit esquivar el càstig imposat per l'agència Moody's al deute sobirà espanyol i per Fitch i Standard & Poor's a la banca, i ha col·locat els 5.445 milions d'euros que tenia previstos en lletres a un interès més baix.

En concret, el Tresor ha col·locat 2.943,19 milions en lletres a 12 mesos a l'1,89,%, en lloc del 2,049% enregistrat en l'anterior subhasta. De la mateixa forma, l'organisme ha col·locat 2.500 milions en lletres a 18 mesos. El tipus mitjà d'aquest paper s'ha moderat des del 2,399% fins al 2,308%.

La demanda de les entitats ha estat el doble de l'import que se subhastava, i ha rondat els 13.900 milions d'euros.

La subhasta, la primera després que el govern espanyol aprovés la reforma laboral, s'ha celebrat just l'endemà que les tres principals agències de qualificació -Moody's Standard & Poor's i Fitch- rebaixessin el deute sobirà espanyol i el dels principals bancs, respectivament.

En concret, Mood'ys va retallar dos graons la solvència d'Espanya i la va situar en notable baix amb perspectiva negativa. També va rebaixar la nota d'altres països com ara Itàlia i Portugal. I pel que fa a Fitch, va degradar la solvència del Banc Santander, BBVA, CaixaBank i Bankia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut