Brussel·les

Espanya confirma contactes amb l'oposició líbia i que Zapatero va rebutjar una trucada de Gaddafi

La ministra espanyola d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha confirmat que Espanya manté contactes amb l'oposició líbia. Jiménez ha detallat que aquests contactes van començar durant les operacions d'assistència humanitària a l'àrea de Bengasi i que es van aconseguir "a través dels nostres propis canals". D'altra banda, fonts de l'executiu espanyol també han apuntat que el president Zapatero va rebutjar atendre una trucada del líder libi Muhamar al-Gaddafi.

Actualitzat
"A través dels nostres propis canals vam entrar en contacte amb els opositors libis a la zona, a Bengasi, quan vam anar a dur ajuda humanitària." Ha estat d'aquesta manera que la ministra d'Exteriors espanyola, Trinidad Jiménez, ha confirmat que Espanya manté contacte amb el Consell Nacional Libi de Transició, que aglutina el moviment contra Gaddafi.

Jiménez ha explicat que Espanya va iniciar els contactes amb la màxima discreció, perquè és com funcionen millor, i que "ho seguirem fent". La ministra ha dit que Espanya es troba "en les primeres converses" amb l'oposició de Líbia, i que "no s'ha de fer cap retret a cap país" per haver-ho iniciat.

D'altra banda, la ministra ha manifestat que és important que la UE es posi d'acord i "comunitaritzi" qualsevol decisió sobre Líbia o un altre país. En aquest sentit, Trinidad Jiménez ha dit que, "per descomptat", el govern espanyol no prendrà cap decisió si no ve "prèviament d'una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU".

Zapatero no agafa el telèfon a Gaddafi

El president del govern espanyol, Jose Luiz Rodríguez Zapatero, va rebutjar atendre una trucada del líder libi, Moammar al-Gaddafi, davant la repressió que està duent a terme contra els rebels.

Fonts de l'executiu han confirmat la informació que ha aparegut publicada en un diari i han explicat que membres de l'entorn de Gaddafi es van voler comunicar amb l'entorn de Zapatero per propiciar una conversa entre ambdós, però que el cap de l'executiu espanyol no ho va considerar oportú ateses les circumstàncies.

Segons aquestes mateixes fonts, d'altres líders europeus amb els quals també ha intentat parlar Gaddafi també han rebutjat parlar amb ell.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut