Imatge de banderes del Regne Unit, Gibraltar i la UE. (Foto: EFE)
Imatge de banderes del Regne Unit, Gibraltar i la UE. (Foto: EFE)
Madrid

Espanya busca aliar-se amb l'Argentina per denunciar el Regne Unit davant l'ONU

El nou moviment consistiria a intentar convèncer el país sud-americà per fer front comú davant les Nacions Unides aprofitant la cadira no permanent que té al Consell de Seguretat de l'ONU. Així es miraria de treure resolucions favorables sobre Gibraltar i les Malvines.

RedaccióActualitzat
La diplomàcia espanyola pretén mantenir encès el contenciós sobre Gibraltar amb el Regne Unit. Segons ha publicat el diari "El País", el nou moviment del Ministeri d'Exteriors espanyol consistiria a buscar l'aliança amb l'Argentina quan el seu titular, Jose Manuel García-Margallo, viatgi a Buenos Aires al setembre.

Espanya intentarà convèncer el país sud-americà de les possibilitats d'èxit d'un front comú davant les Nacions Unides amb l'objectiu de treure resolucions favorables a les pretensions territorials de Buenos Aires i Madrid sobre les Malvines i Gibraltar, respectivament.

L'estratègia espanyola consistiria a aprofitar la cadira no permanent que l'Argentina té actualment al Consell de Seguretat de l'ONU. A més, el Regne Unit no podria fer ús del seu dret a veto en tractar-se d'una questió que afecta directament els seus interessos.

Val a dir que els precedents no juguen a favor de les intencions espanyoles. Als anys seixanta l'ONU va emetre dues resolucions favorables a Espanya; una sobre "el dret a la integritat territorial" i l'altra demanant al Regne Unit "la finalització de la situació colonial sobre Gibraltar".
Anar al contingut