El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a la reunió amb alcaldes a Figueres.
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a la reunió amb alcaldes a Figueres.
Figueres

Espadaler fa autocrítica pel focs de l'Empordà i proposa simplificar la burocràcia i tenir més contactes amb els alcaldes

En la reunió que ha mantingut a Figueres amb alcaldes afectats pels focs de l'Empordà del juliol del 2012, el conseller d'Interior ha proposat simplificar la burocràcia i tenir més contactes amb els alcaldes. A més, ha negat que l'objectiu de l'informe encarregat per la Generalitat per analitzar la gestió de l'extinció fos carregar contra els ajuntaments.

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha fet autocrítica de com es va gestionar l'operatiu dels focs de l'Empordà del juliol del 2012 en la reunió que ha mantingut amb els alcaldes afectats, que estaven molestos per l'informe encarregat per la Generalitat per analitzar la gestió de l'extinció ja que consideraven que era crític amb el paper dels consistoris.

Espadaler, però, ha negat que l'objectiu de l'informe, elaborat per l'Institut Cerdà, fos carregar contra els ajuntaments. Segons el conseller, en l'informe hi havia dues crítiques: una. per la complicació dels plans d'actuació municipal d'emergències i, l'altra, pel funcionament de la Xarxa Rescat, que coordina els cossos de la Generalitat i les policies locals. Unes crítiques que el titular d'Interior ha admès que són per "a totes les parts", no dirigida als consistoris.

Davant de tot plegat, el conseller ha proposat simplificar la burocràcia i tenir més contactes amb els alcaldes.

El titular d'Interior ha dit que ha anat a Figueres per "donar la cara" davant els alcaldes, "lamentar aquest distanciament, parlar obertament i dir que s'estan canviant moltes coses i més que es canviaran". "Hem acostat posicions", ha indicat el conseller, que ha destacat la importància de resoldre "aquests malentesos amb transparència".

Davant les crítiques d'alguns alcaldes per haver conegut l'informe a través dels mitjans de comunicació, ha lliurat una còpia al consell comarcal perquè l'enviï als diferents consistoris i s'ha ofert a tornar a la zona, "si algú vol aclarir algun punt".

Anar al contingut