Es reprenen les obres del Quart Cinturó

La ministra de Foment, Ana Pastor, anuncia la licitació de l'estudi informatiu del tram del Quart Cinturó entre Terrassa i Granollers

RedaccióActualitzat

En un clima de molta tensió amb el conseller del seu ram, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha vingut aquest dijous a Catalunya per demostrar l'impuls que tornen a tenir les obres d'un eix que fa dècades que es construeix i que només té dos trams inconnexos en servei, l'anomenat Quart Cinturó (B-40). La via va néixer per enllaçar el nord i el sud del país sense passar per Barcelona. Ara sembla que es farà el gruix del tram entre Olesa i Viladecavalls. Les obres avancen al ritme previst pel Ministeri de Foment i s'acabaran el 2019, segons ha informat la ministra.

El fet que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, critiqués fa uns dies la lentitud dels treballs d'execució de les obres del Quart Cinturó, que acumulen retards de molts anys, no ha agradat gens a la ministra Pastor, que s'ha desplaçat fins al punt des d'on s'han reprès els treballs. Rull va assegurar que les obres es podrien acabar el 2017 o el 2018 i no el 2019, com preveu el ministeri.

El Ministeri de Foment ha previst una inversió de 173 milions d'euros per acabar aquest tram de la B-40, però dividida en quatre exercicis. Així doncs, s'acumulen més retards en l'obra, que va començar fa vuit anys amb la promesa d'entrar en servei el 2011.

Les excavadores han començat, finalment, a perforar els 1.240 metres de túnel a Olesa de Montserrat. Es preveu que per aquí hi passaran 60.000 vehicles al dia. De moment, les constructores només tenen pressupost per foradar des d'aquesta banda de la muntanya. Les obres, per tant, comencen a mig gas.

El president de Cecot, Antoni Abad, s'ha reunit amb la ministra i li ha presentat un informe, amb el suport d'empreses com Mercadona o Seat, on s'estima que la B-40 permetria estalviar 6.700 tones anuals de diòxid de carboni, i reclama que s'accelerin les obres.

Pel que fa al tram pendent, entre Terrassa i Granollers, pròximament es licitarà la redacció de l'estudi informatiu, el primer pas previ a la realització de les obres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut