Una de les monitores arribant al jutjat (ACN)
Una de les monitores arribant al jutjat (ACN)
Ripoll

Els investigats per la mort d'una nena a Ripoll només responen als seus advocats

Els advocats de la família de la nena creuen que les proves fan pensar en una imprudència greu

RedaccióActualitzat

Els primers dels cinc investigats citats a declarar per la mort, fa un mes, d'una nena de 4 anys en una piscina municipal de Ripoll s'han acollit al dret a no declarar i només han respost a les preguntes dels seus advocats. Han estat dues de les monitores.

I és que les primeres a comparèixer davant del jutge han estat les quatre monitores encarregades de vigilar el grup de nens, tots de 4 anys, que estaven aprenent a nedar. Són treballadores municipals amb anys d'experiència. També ha de declarar el director de les instal·lacions.

Abans de les compareixences, els advocats de la nena morta mantenen que hi ha indicis d'una imprudència greu. Així ho veu l'advocat Carles Monguilod:

"Va haver-hi un oblit, una negligència. Després ja veurem quines conseqüències penals té, però en principi els indicis apunten que la persona o persones que estaven encarregades expressament de vigilar aquesta mainada van cometre un error i aquest error per mi, ara, d'una manera provisional, entenc que pot tenir conseqüències penals."

A la piscina, en el moment dels fets, també hi havia cinc professors de l'escola on van els menors, tot i que no han anat a declarar. La mort s'investiga com a homicidi imprudent.

Anar al contingut