El cantant Freddie Mercury en una imatge d'arxiu
El cantant Freddie Mercury en una imatge d'arxiu
Londres

Es compleixen 20 anys de la mort de Freddie Mercury

Aquest 24 de novembre es compleixen vint anys de la mort de Freddie Mercury, que va ser el carismàtic cantant del grup britànic Queen. L'aniversari coincideix, a més, amb una altra efemèride: les quatre dècades que es compleixen aquest 2011 de la creació d'una de les bandes més destacades de la història del rock. Per celebrar-ho se n'ha reeditat tota l'extensa discografia i l'editorial Libros Cúpula acaba de publicar "40 años de Queen", una obra supervisada pel grup que ofereix un magnífic document de la seva trajectòria.

RedaccióActualitzat
Freddie Mercury va morir el 24 de novembre de 1991 a la seva casa de Kensington com a conseqüència d'una broncopneumònia causada per la sida.

Mercury deixava com a llegat himnes com "I want to break free", "Don't stop me now" o "Bohemian Rhapsody", entre d'altres, cantants amb la seva veu única, amb un registre de diverses octaves que interpretava de forma teatral i operística fins a crear un estil propi.

Amb el seu bigoti, les dents grans i la personalitat carismàtica, el cantant i "showman" sobre els escenaris es va convertir en una de les icones dels 80 mentre el seu grup, Queen, transformava completament l'escena musical dels anys 70 i 80 i venia més de 300 milions de discos en total, encara que la majoria després de la mort de Mercury.

Dues dècades després de la mort de Freddie Mercury, els seus fans no podran prestar-li cap tribut a cap cementiri, ja que el seu cos va ser incinerat a Londres i les cendres es van escampar en un llac suís pocs dies després.

El dia del seu enterrament, el taüt de Freddie Mercury duia una rosa vermella a sobre i a la cerimònia es va sentir la cançó "Barcelona", gravada el 1987 pel músic britànic amb la seva admirada Montserrat Caballé i que es va convertir en l'himne dels Jocs Olímpics de 1992, quan Mercury ja havia mort.


Anar al contingut