Estació d'esquí de Gunma, al Japó, després de l'allau provocada per l'erupció del volcà (Reuters)
Estació d'esquí de Gunma, al Japó, després de l'allau provocada per l'erupció del volcà (Reuters)

Un mort en una estació d'esquí del Japó a causa de l'erupció d'un volcà

A més hi ha una quinzena de ferits, cinc de greus, i més de cent esquiadors evacuats. Alerta de noves erupcions, allaus i la possibilitat que caiguin pedres i cendra

Actualitzat

Una persona ha mort i almenys una quinzena més han resultat ferides, cinc de les quals de gravetat, després que l'erupció d'un volcà hagi provocat una allau en una estació d'esquí al Japó. Es tracta del volcà Kusatsu Shirane, situat a la prefectura de Gunma, al centre del Japó.

La víctima és un soldat de les forces d'autodefensa que ha estat arrossegat per l'allau durant un entrenament militar que s'estava fent a la zona, segons ha informat el Ministeri de Defensa del Japó.

L'allau ha atrapat una dotzena d'esquiadors. En un primer moment s'ha parlat d'una persona desapareguda, fet que ha desmentit el portaveu del govern japonès.

L'erupció també ha provocat una explosió de roques, que han caigut sobre les pistes, damunt dels esquiadors, i han provocat bona part dels ferits. De fet, quatre d'aquests eren dins d'un telecabina al qual se li han trencat els vidres arran de l'explosió.

Les autoritats japoneses han emès una alerta demanant que ningú pugi al volcà, situat al centre del país. Un centenar de persones que eren a l'estació d'esquí han estat evacuades i se'ls ha recomanat que no surtin a l'exterior. L'agència meteorològica japonesa ha alertat de la possibilitat de noves allaus i de la caiguda de cendra i roques.

 

 

Temporal de neu al Japó

A banda de l'erupció i l'allau, el temporal de neu que està afectant sobretot la zona de Tòquio i el nord del país ha fet una víctima mortal, al menys 360 ferits i causa greus problemes a la xarxa viària i al transport en general. Fins ara s'han hagut de cancel·lar més de 100 vols.

A Tòquio, dilluns hi va haver la pitjor nevada dels últims quatre anys, amb gruixos de més de 20 centímetres de neu. Més al nord una dona va morir en un accident de trànsit.

Més de 100 vols nacionals i internacionals han estat cancel·lats aquest dimarts, i ahir se'n van suspendre més de 300, que van deixar 9.000 persones atrapades a l'aeroport de Narita, i prop de 3.000 al de Haneda. També va quedar tallat el servei de tren i es van registrar 740 accidents a la xarxa viària.

Unes 100.000 llars han quedat sense llum perquè les baixes temperatures han disparat la demanda d'electricitat, per això la principal companyia, TEPCO, ha demanat que es redueixi el consum elèctric.

 

 

Anar al contingut