Palma de Mallorca

ERC s'incorpora a la candidatura del Bloc per Mallorca, que espera superar el 15% dels vots obtinguts en les últimes eleccions

El Bloc per Mallorca, coalició electoral integrada pel PSM i EU-EV, ha ratificat la incorporació d'Esquerra Republicana a l'aliança amb la firma d'un nou acord, amb el qual aquestes forces polítiques esperen poder superar el 15% dels vots obtinguts per separat en les eleccions anteriors. Així ho ha explicat el secretari general del PSM i candidat del Bloc a la presidència del govern, Biel Barceló. L'acord, que ha arribat després d'una llarga negociació, suposa que ERC ocupi el sisè lloc de la candidatura al Parlament de les Illes Balears. Fins ara Esquerra no hi havia tingut representació.

Actualitzat

Ha estat una gestació llarga, difícil i de moltes converses. Però finalment Esquerra Republicana s'ha incorporat a la candidatura del Bloc per Mallorca gràcies a l'acord que s'ha tancat a última hora d'aquest dimarts. El president d'Esquerra a les Balears, Joan Lladó, ha explicat que, finalment, ERC ha canviat d'opinió i ha acceptat incorporar-se a aquesta coalició, després que es va acordar configurar les llistes electorals amb la garantia que tindrien representació a les institucions.

A més, Lladó ha dit que el seu partit també ha decidit sumar-se a aquesta candidatura per concórrer a les eleccions al costat d'una opció nacionalista i després de la decisió d'Entesa per Mallorca, organització escindida del PSM amb la qual havia negociat Esquerra, de no presentar-se als comicis.

El document subscrit pels dirigents de les tres forces polítiques que conformen el Bloc atorga a Esquerra el quart lloc de la llista electoral al Consell de Mallorca, que ocuparà el mateix Lladó; i també el quart a l'Ajuntament de Palma. ERC ha proposat per ocupar aquest lloc l'activista independent Cathy Swenney. D'altra banda, Esquerra haurà de designar una dona perquè es presenti en el sisè lloc de la llista al Parlament balear, amb la finalitat de garantir l'equilibri entre sexes de la candidatura.

Barceló ha assegurat que el Bloc vol superar els 40.000 vots obtinguts per la candidatura de Progressistes per les Illes Balears, constituïda per les mateixes organitzacions, en les últimes eleccions estatals. També pretén excedir el 15% dels vots que van obtenir per separat en els últims comicis autonòmics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut