Madrid

ERC insta Sánchez a fer que la fiscalia retiri l'acusació de rebel·lió si vol pressupostos

Tardà li ha dit que Catalunya serà la seva "tomba política" si no hi ha referèndum

RedaccióActualitzat

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha dit aquest dimecres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que serà "gairebé un impossible" pactar els pressupostos de l'Estat si la fiscalia manté l'acusació de rebel·lió als líders independentistes.

Tardà, que ha assegurat a Sánchez que el conflicte polític català serà la seva "tomba política" si no hi ha referèndum d'autodeterminació, l'ha acusat d'"hipòcrita":

"La seva posició ens sembla una mica hipòcrita políticament, en la mesura que vostè insta la societat catalana a dialogar, però alhora la seva proposta el que fa és excloure 2.400.000 catalans que fa un any ens vam autodeterminar, i l'exclusió mai pot ser solució."

 

 

 

"Un escenari d'exclusió és pa per a avui i gana per a demà. I si a més és un escenari de venjança i d'escarment, encara més. Fixi's, si vostè no insta la fiscal general de l'Estat a retirar l'acusació de rebel·lió, com serà possible, per exemple, pactar els pressupostos? Gairebé és un impossible."

Tardà li ha dit a Sánchez que una sentència dura contra els líders acusats comportarà una "crisi emocional" més gran que la sentència del Tribunal Constitucional del 2010 sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

 

El "mandat del 21D"

En la seva resposta, Sánchez ha obviat la pregunta de Tardà sobre la fiscalia, i s'ha limitat a dir que l'1-O van votar el 47% dels catalans i, en canvi, en les eleccions del desembre van ser el 80%, i que per això ell té com a referència el "mandat del 21D":

"La prioritat no és la independència, sinó la convivència. L'únic que li puc dir és: ni més murs, ni més esvorancs. Convivència. I per això estarà aquest govern."

ARXIVAT A:
ERCPedro SánchezProcés catalàReferèndum 1-OGovern empresonat
Anar al contingut